ליצ’י

עץ פרי טרופי שמקורו דרום סין. עץ ירוק עד. גודלו מגיע לגובה של 15 עד 20 מטרים.  תקופת הבשלת הפרי בין יולי לאוקטובר כשהפריחה מתחילה כשלושה חודשים לפני. ניצני העלים של עץ הליצ'י בתחילה בצבע אדמדם ולבסוף משתנים לירוק. בסין ישנם מאוד זני ליצ'י אך בישראל ניתן למצוא שני זנים ליצ'י מאוריציאני (מוצאו מהאי מאוריציוס) וליצ'י פלורידאני (מוצאו מפלורידה, ארה"ב). רוב מטעי הליצ'י בישראל נמצאים באזור החוף אך גם ניתן למצוא אותם בבקעת הירדן ובאזורים חמים נוספים. מצע גידול העץ הטוב ביותר הוא אדמה מעט חומצית ועשירה בחומר אורגני. פרי הליצ'י מכוסה בקליפה מחוספסת בצבע ורוד- אדום והפרי בצבע לבן ובטעם מתוק.

טיפול בעץ הליצ'י:

שתילה- יש לשתול באזור בארץ אשר לא סובל מקרה ובאזור של שמש מלאה או חלקית אך לא בצל. את השתילה יש לבצע בבור רטוב עם תערובת של קומפוסט ואדמת שתילה. ניתן לערבב בקומפוסט גם דשן כ-30 גרם.

דישון- כל כמה שבועות לדשן בדשן כימי בכמויות קטנות.

השקיה- בימים הראשונים לאחר השתילה יש להשקות בכל יום ולאחר כשבוע ימים יש להשקות פעם היומיים- חמישה ימים, לפי העונה והקרקע וכמובן תגובת ומראה העץ.