מנגו

אחד ממיני העצים הטרופיים. אזור הגידול המקורי שלו באזורים הטרופיים של הודו וסין. ולעץ המנגו יש כ-35 זנים והוא מסוג מגניפרה. גובה עץ המנגו מגיע ל-35-40 מטרים וקוטרו ל-10 מטרים. פריחת עץ המנגו היא באביב וכחודשיים לאחר מכן העץ מניב את הפירות ואחרי חודשיים נוספים מבשילים הפירות. עץ המנגו רגיש לקור ולכן מאוד חשוב אזור הגידול ותנאי הגידול שלו. בישראל פותח זן מנגו המאיה והוא נפוץ במשתלות וחנויות. פירות המאיה הם קטנים ומתוקים וגם תנובת העץ קטנה ולא בכמות מסחרית ולכן הוא יותר מתאים לגידול ביתי.
עוד זנים שניתן למצוא בישראל הם: מנגו צריפין, מנגו שלי (הכלאה של קית וטומי), מנגו טנגו, מנגו נמרוד, מנגו פאירי, מנגו טומי, מנגו קית (לרוב משמש לייצוא), מנגו קנט, מנגו גילור ומנגו סייבר שהוא פרי שעיר ולא אכיל וממנו מכינים עמבה, מאכל הנפוץ במטבח הדרום הודי. בדרך כלל עץ המנגו יניב פרי ראשון בגיל 3 וזאת כמובן ע"י טיפול נכון ושתילה במקום נכון לו. צבע פרי המנגו משתנה לפי זן ויהיה צהוב/כתום/אדום והגרעין שלו גדול בצורה אליפטית.

טיפול בעץ מנגו:
שתילה ודישון- יש לשתול באזור של שמש מלאה ועדיפות לאדמה קלה ועשירה בלחות. הדישון יעשה במנות קטנות פעם בשבועיים.
השקייה- מרובה ורצופה במיוחד בעונה שהפרי יוצא בעץ ומתחיל בתהליך ההבשלה.