תפוז

אחד מפירות ההדר הנפוצים ביותר. מקורו מסין, ולדעת רוב החוקרים נוצר ע"י הכלאה של פומלו למנדרינה. סוגי התפוזים: תפוז מתוק, תפוז טבורי, תפוז ולנסיה (משמש לסחיטה), תפוז דם (צבעו אדום),  תפוז שמוטי (ג'אפה), תפוז סיני, חושחש (משמש לריבות).

שתילה- כמו כל עצי ההדר עדיף לשתול באביב בשל התבססות והצמיחה הנמרצת אשר חלה בעונה החמה. יש לחפור בור באדמה, הבור צריך להיות פי 2 מהמיכל שבו נמצא ובמיקום עם שמש מלאה רוב שעות היום ואת הגזע לצבוע כדי שלא יסבול מכוויות מהשמש. תוך כדי שתילה יש להשקות במים כדי שלא יישארו בועות אויר באדמה.

השקיה ודישון-  בהתאם לגודל העץ ועונה משקים את העץ. ההשקיה המועדפת היא ע"י טפטפות ובאזורים מרובים באבק יש לשטוף את צמרת העץ להוספת לחות לעלים. לביסוס השורשים יש להשקות בתדירות נמוכה וכמויות מים גדולות. בדישון עדיף קומפוסט אשר אפשר לערבב בשתילה עם אדמת השתילה ובתחילת הקיץ ובסתיו נותנים עוד מנה 10-15 ליטרים.